Bugun...



Sığacık Kalesi İzmir'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Tarihte liman kentlerine savunma amaçlı inşa edilen kalelerin deniz seferlerine olan katkısı oldukça fazla olmaktadır. Bu kaleler sadece savunma amacıyla değil başka amaçlar içinde kullanılmıştır. Bu kalelerden biri de İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer alan ve önemli bir tarihi yapı olarak belirtilen Sığacık kalesi olmaktadır. Peki, Sığacık kalesi İzmir'in neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi ne olmaktadır? İşte, Sığacık kalesi hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan bilgiler.

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2021 12:53

Sığacık Kalesi İzmir'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi


Sığacık kalesi, Günümüzde hala kullanılmaya devam eden Sığacık limanının kuzeydoğusunda yer almaktadır.

Sığacık Kalesi İzmir'in Neresindedir?

Sığacık kalesi İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer alan bir kale olmaktadır. Bu kalenin Selçuklular zamanında yapılan bir yapı olduğu tahmin edilmektedir. Sığacık kalesi Osmanlı devleti zamanında tamir ettirilerek çeşitli seferlerde kullanılmıştır.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Sığacık kalesi Aydınoğulları ve Osmanlı devletinde sık kullanılan bir yapı olmaktadır. Osmanlı devleti zamanında Piri Reis'in tavsiyesi ile Rodos seferine çıkmak üzere olan Kanuni Sultan Süleyman Parlak Mustafa Paşaya kaleyi tamir ettirmiştir. Bu kalenin üç kapısı bulunmaktadır. Kale inşa ettirilirken başka yerlerden getirilen taşların inşaat sırasında kullanıldığı görülmektedir. Bu kalenin yerleşim yeri için savunma yapmasının dışında bir deniz üssü olarak kullanıldığı belirtilmektedir. Bu kale aynı zamanda gümrük kontrol merkezi olarak da kullanılmaktadır. Sığacık kalesi günümüze kadar oluşan benzer yapılardan günlük hayatın devam ettiği nadir yapılardan biri olmaktadır.

 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 315 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Komşunuz Suriyeli Olsaydı Nasıl Davranırdınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI