Bugun...



Suriyeli STK’lar Gaziantep’te halka süs bitkileri hediye etti.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Gaziantep’te yaşayan Suriyeliler sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek organizasyonlarla birlik ve beraberliği pekiştirmek için kent halkına süs bitkileri hediye edecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-12-2021 02:48:45 Tarih: 11-12-2021 02:40

Suriyeli STK’lar Gaziantep’te halka süs bitkileri hediye etti.

Türkiye Suriye Dayanışma Platformu öncülüğünde “Yeşil Yürekler” sloganıyla başlatılan kampanyaya Yeşil Umut Derneği, Gaziantep Suriye Topluluğu ve Gaziantep Anadolu Öğrenci Birliği destek verecek.  

Gaziantep’te faaliyet gösteren Suriyeliler kurduğu Önder Dayanışma ve Kalkınma Derneğinin toplantı salonunda kampanyanın tanıtımı yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan katılımcılar, kardeşliğin önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının yapıldığı toplantıda, “Müminler kardeştir” ayetine ve Peygamber Efendimizin de “Birbirinizi sevmek için birbirinize hediyeler verin.” hadisi şerifine atıfta bulunuldu.

3 gün sürecek kampanya kapsamında 13 Aralık 2021 tarihine kadar Binevler, Gaziantep Üniversitesi ve Karataş bölgelerinde Suriyeliler tarafından halka süs bitkilerinin dağıtılacağı belirtildi.

İstişarelerin yapıldığı toplantının ardından kampanyanın sorumlusu Mahmut Adil Bedincki, İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Kampanya kapsamında Gaziantep’teki Suriyelilerin uyum ve entegrasyonu desteklemek amacıyla 4 gün boyunca Türkiyeli vatandaşlara süs bitkileri hediye edeceğini belirten Bedincki, amaçlarının ise Türkiye halkı ile Suriye halkı arasındaki kardeşliği pekiştirmek olduğunu ifade etti.

Bedincki, “Yeşil Yürekler” sloganıyla başlatılan kampanyanın büyük bir ilgi görmesini beklediklerini ve ilerleyen tarihlerde Türkiye’nin diğer illerinde de kampanyayı sürdüreceklerini bildirdi.

“Bu bitki sevgimizi ve şükranımızı simgeleyen bir bitki olacak”

Türkiye halkı ile Suriye halkı arasında kardeşliği ve dostluğu güçlendirmek adına böyle bir kampanya planladıklarını ifade eden Bedincki, “Bu kampanya üzerinde çalışan 6 tane Suriyeli dernek var. Aynı zamanda Bülbülzade Vakfı da bizimle birlikte bu etkinliğe destek veriyor. Bugün açılış törenini yaptık. Yarından itibaren Binevler, Gaziantep Üniversitesi ve Karataş bölgelerinde iş yerlerine, trafikteki sürücülere ve yayalara süs bitkileri dağıtacağız. Bu bitki sevgimizi ve şükranımızı simgeleyen bir bitki olacak. Bu faaliyeti şimdilik Gaziantep’te yaptık. İlerleyen süreçlerde İstanbul, Ankara ve Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları illerde inşallah bu tür etkinlikler planlıyoruz.” dedi.

“Bu bitki uzadıkça aramızdaki sevgi ve saygı duygularımızda uzayacak”

Kampanya ile ilgili olumlu tepkiler aldıklarını belirten Bedincki, halka dağıtacakları süs bitkisinin salon sarmaşığı bitkisi olduğunu bildirerek, “Bu bitki kısa sürede uzuyor. Bizde bu bitki üzerinden Türkler ve Suriyeliler arasındaki sevgi ve saygı duygularının bu bitki uzamasını istiyoruz. Bu bitki uzadıkça bizim aramızdaki sevgi ve saygı duygularımızda uzayacak. Aynı zamanda bu bitkiden bir parça alındığında saksı içinde yetişiyor. Bu bitki kampanyamızın simgesidir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye halkı ile Suriye halkı arasında kardeşliğin ve dostluğun güçlendirilmesi için farklı projelerde hazırladıklarını aktaran Bedincki, Türkiyeli veya Suriyeli her doğan çocuk için ormanlara fidan dikeceklerini bildirdi. (İLKHA)




Bu haber 907 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Komşunuz Suriyeli Olsaydı Nasıl Davranırdınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI